Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü naklen uzman alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Aralık 2011 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün uzman ve uzman yardımcısı alım yönetmeliği 7 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Yönetmeliğin geçici 1. maddesi, diğer kurumlardan uzman alımına ilişkindir. İlgili madde şu şekildedir:

"Uzmanlığa doğrudan atanma

GEÇİCİ MADDE 1 ? (1) Mesleğe özel yarışma sınavı ile girmiş ve belirli süreli meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlik sınavı sonunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin ORTAK HÜKÜMLER başlıklı bölümünün (A) fıkrasının (11) numaralı bendinde belirtilen kadrolara atanmış olanlar ile en az doktora diplomasına sahip öğretim elemanları;

a) Genel Müdürlükçe belirlenecek yabancı dillerden KPDS'den en az (C) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak,

b) Kırk yaşından gün almamış olmak ve bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinde belirtilen Komisyonca yapılacak sözlü sınavda başarılı olmak kaydıyla, ilgilinin talebi, Genel Müdürlüğün teklifi ve bağlı olduğu Bakan Oluru ile 27/8/2012 tarihine kadar Basın ve Enformasyon Uzmanı olarak atanabilirler.

(2) Bu şekilde atanacakların sayısı otuzu geçemez."

AÇIKLAMA

Yönetmelikte yer alan bu düzenlemeye göre,

1- uzman, denetmen, müfettiş, denetçi olarak görev yapanlar,

2- Doktora yapmış akademisyenler

KPDS dil puanına sahip olmak, 40 yaşını aşmamak şartıyla, sözlü sınavla Basın ve Enformasyon Uzmanı olarak atanabilecektir. 27/8/2012 tarihine kadar, bu şekilde atanacak sayısı 30'u geçmeyecektir.

Başvuru yapabilmek için, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün, KPDS şartını hangi dil için belirlediğinin belli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber